Radojičić: Beograd kao investiciona tačka značajan za ceo svet

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je u planu za Beograd mnogo toga u narednom periodu - metro, dva mosta, dva tunela, nacionalni stadion i napominje da su pored novih projekata za ljude značajni i stari. Ističe da se traže nove lokacije za izgradnju vrtića.

Zoran Radojičić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je tokom posete Astani video inovacije koje su uveli.

"Fascinantno je kako Astana izgleda iako je prošlo tek 20 godina otkako se gradi. Zadovoljstvo mi je bilo da je posetim, predivne su građevine koje su napravili. Bili smo da vidimo šta od njihovog iskustva možemo da iskoristimo", kaže gradonačelnik Beograda.

Napominje da će Beograd od 15. do 17. oktobra biti domaćin Trećeg foruma gradonačelnika glavnih gradova država centralne i istočne Evrope i NR Kine tzv. (16+1) i da je to sjajna prilika da se razmene iskustva.

"U ovom trenutku se radi dosta značajnih projekata sa Kinom, završen je Pupunov most, gradi se Skaj lajn ali planiramo i niz novih projekata u budućnosti. Beograd je značajno mesto za ceo svet kao investiciona tačka", objašnjava Radojičić.

Kaže da je u planu mnogo toga u narednom periodu - metro, dva mosta, dva tunela, nacionalni stadion i napominje da su pored novih projekata za ljude značajni i stari.

"Značajno je što je od 2013. godine do danas povećan broj mesta u vrtićima, na listi čekanja je trenutno 2.700 dece a pre 2013. ih je bilo 10.000. Novo obdanište ćemo praviti i u Ovči, a tražimo i nove lokacije", ističe gradonačelnik.

Dodaje da su povećana izdvajanja za porodilje i da to znači i veći broj zahteva porodilja.

"Nadamo se da se ta demografska politika odvija u dobrom pravcu. Ovo je dobra inicijativa i srećni smo zbog sve više zahteva", napominje Radojičić.

Kaže da izgradnja Tiršove 2 napreduje.

"U Astani sam obišao i dečja odeljenja i imamo koncept kako će izgledati Tiršova 2. Rešavamo probleme koje imamo oko lokacija. Tiršova 1 se rekonstruiše i zahteva više strpljenja pacijenata", napominje Radojičić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 16. okt 2018, 11:10)
ja [neregistrovani]

Napredak

Pratim desavanja u Srbiji, gledam, citam i jasno je kako Srbija grabi naprijed. Maliciozan je komentar kako se taj napredak vidi samo u Beogradu. Ulaze se na sve strane. Nis, Pazar, Smederevo, Zrenjanin, Priboj, Vranje, Bor, Kraljevo, Kragujevac i jos u mnoga druga mjesta. Rade se ozbiljni infrastrukturni projekti koji mnogo kostaju, pa gospodo zapitajte se odakle to. Mozete reci da su to krediti ali i te kredite treba vratiti. Ocigledno da je drzavna kasa sposobna za to. Ekonomski rast je evidentan i prepoznat od strane MMF i WB, budite sigurni da oni nece napraviti istu gresku kao sa Bugarskom i da nas provlace kroz iglene usi. Da sam drzavljanin Srbije bio bih ponosan na structure koje ovo rade, bez obzira kako se zove taj predsjednik, ta premijerka i svi oni ministri i bez obzira na to koja politicka opcija stoji iza toga. Izgleda je malodusnost osnovna "kvaliteta" kriticara ovakvih rezultata. Nisam drzavljanin ali sam ponosan kao jedan srbin.

(petak, 12. okt 2018, 10:54)
anonymous [neregistrovani]

Ne pricaj price

Srbija se nikada vise nije razvijala regionalno nego sad. ^^ Obzirom koliko je to godinama bilo zapostavljeno, svi veci gradovi u Srbiji imaju svoje centre i sve "blagodeti" koje Beograd nudi polako ali sigurno dolaze i u te gradove.

(petak, 12. okt 2018, 10:40)
Srbijanac [neregistrovani]

Samo Beograd

Znacajna za ceo svet, ali nije za Srbiju. Uskoro cemo se svi preseliti u Beograd, jer van Beograda kao da nema zivota.