Mali i Mondoloni o aerodromu, deponiji i metrou

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o saradnji i projektima koji se sprovode u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije, pre svega o koncesiji aerodroma "Nikola Tesla" i deponiji Vinča.

Ministar Mali i ambasador Mondoloni su se saglasili da je saradnja dve države na veoma visokom nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističe se da su sagovornici kao posebno važne projekte naglasili koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla", koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom "Vansi", kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum "Suez Enviromental".

Tema razgovora bio je i projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije.

Mali je u razgovoru sa Mondolonijem istakao da u prvoj polovini ove godine Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, što potvrđuje i podatak da je u prvih šest meseci ostvaren privredni rast od 4,9 odsto, navodi se u saopštenju.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 10. okt 2018, 18:58)
Tamis [neregistrovani]

Figaro

Nadam se da nece ostati samo na ovom jednom projektu. Bice ih jos mnogo.

(sreda, 10. okt 2018, 14:12)
Fudbaler [neregistrovani]

Bilateralni odnosi.

Svaki projekat koji se pokrene je važan za našu državu. Srbiji su neophodni I investitori. Srbija i Francuska treba da pomognu da se obe države rade na jačanju saradnje i privrede.

(sreda, 10. okt 2018, 13:42)
zvonko [neregistrovani]

metro

Polako se realizuje projekat metro.

(sreda, 10. okt 2018, 13:41)
minja [neregistrovani]

aerodrom

Aerodrom Nikola Tesla za sada odlično radi.

(sreda, 10. okt 2018, 13:40)
kiki [neregistrovani]

France

I Francuzi kreću da ulažu u našu zemlju.