Antić u Moskvi: Imaćemo sigurno snabdevanje gasom

Srbija će imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksadar Antić, koji učestvuje na "Ruskoj nedelji energetike" u Moskvi, jednom od najznačajnih energetskih događaja.

"Srbija je aktivno prisutna na ovom svetskom skupu koji definiše sve ključne segmente energetske tranzicije", rekao je za Tanjug Antić. 

Naveo je da će na glavnom ministarskom skupu govoriti o planovima Srbije, našim projektima koji su pre svega vezani za obnovljive izvore energije, o interkonekciji i izgradnji nedostajuće infrastrukture sa susednim državama, kao i o povećanju energetske efikasnosti i novim projektima koji treba da dovedu gas u naš region. 

"Naravno, ovo je i odlična prilika za veliki broj bilateralnih susreta", rekao je Antić i naveo da se danas sastao i sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom, ministrima energetike Azerbejdžana, Belorusije i Katara, kao i sa predstavnicima energetskih institucija. 

Antić kaže da je imao možda najvažnije sastanke sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom i direktorom "Gasproma" Aleksejem Milerom.

Sa Sijartom je, navodi, razgovarao o zajedničkim projektima, a sa Milerom o jačanju naše gasne infrastrukture, novim gasnim projektima i snabdevanju Srbije gasom. 

"Za mene je posebno važno to što će Srbija imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu i očekujem da će to dovesti do toga da će naše ukupno gasno tržište rasti i jačati i da ćemo imati nove gasne projekte", rekao je Antić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво