Kinezi otkupljuju pileće meso iz Jagodine

Ugovor o izvozu 50 tona pilećeg mesa mesečno u Kinu potpisala je jagodinska kompanija "Fud star" sa kineskom kompanijom "Golden si perl". Potpisivanju ugovora prisustvovali su ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme.

Dragan Marković zahvalio je kineskom ambasadoru što je na jagodinsko tržište doveo jednu od najvećih kineskih kompanija u toj oblasti.

"Mi smo iskoristili posetu predsednika Vučića Kini, koji je razgovarao sa predsednikom Kine Si Đinpingom i predstavnicima više kineskih kompanija. Predsednik Si je dao zeleno svetlo kineskim kompanijama da sarađuju sa Srbijom. Mi moramo da iskoristimo to prijateljstvo sa Kinom i da ne čekamo samo na predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova i ministra trgovine, već da svi gradovi i opštine vide šta mogu sami da urade", rekao je Marković.

Kako je dodao, mogućnost je stvorena, a sada treba koristi prednosti koje Srbija ima u odnosima sa Kinom.

Ambasador Li Mančang je istakao da se zahvaljuje, kako je rekao, prijatelju Draganu Markoviću što je jedna kineska kompanija potpisala ugovor sa kompanijom iz Jagodine svetskog nivoa po kvalitetu.

"To je prvi korak", kaže ambasador i dodaje da se slaže sa tim da je sada velika šansa da se krene u dalju saradnju.

Vlasnik kompanije "Fud star" (bivša kompanija "Viners") iz Jagodine Dragoslav Milisavljević pojasnio je da će njegova kompanija zbog ugovora sa kineskom kompanijom udvostručiti proizvodnju na 50.000 klanja mesečno.

U saopštenju se navodi i da je predstavnica kineske kompanije "Golden si perl" najavila da će oni u drugoj fazi otkupiti kompletnu proizvodnju jagodinske kompanije, te da sledi i potpisivanje ugovora sa jagodinskim "Agroživom", takođe o izvozu pilećeg mesa iz Jagodine u Kinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи