Generalni direktor STO: Moguća trgovinska organizacija bez SAD

Roberto Azevedo, generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO), navodi da bi bilo moguće uspostaviti telo za rešavanje globalnih trgovinskih sporova čiji član ne bi bile SAD, ali da nije jasno da li bi Vašington onda podržao takvu organizaciju.

Govoreći na skupu u Rio de Žaneiru u vreme rastućih trgovinskih tenzija između Pekinga i Vašingtona, Azevedo je upozorio i da bi trgovinski spor između dve najveće svetske ekonomije mogao da eskalira u drugim oblastima.

Dodao je da je posledica toga da se STO usredsredio na to da pokuša da poveća dijalog između dve zemlje, preneo je Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je pretio da će povući SAD iz STO ukoliko se ta organizacija ne reformiše.

Kinesko Ministarstvo trgovine je saopštilo juče da je podnelo još jednu tužbu STO protiv SAD zbog planiranog uvođenja tarifa na uvoz kineskih proizvoda u vrednosti od 200 milijardi dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво