Generalni direktor STO: Moguća trgovinska organizacija bez SAD

Roberto Azevedo, generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO), navodi da bi bilo moguće uspostaviti telo za rešavanje globalnih trgovinskih sporova čiji član ne bi bile SAD, ali da nije jasno da li bi Vašington onda podržao takvu organizaciju.

Govoreći na skupu u Rio de Žaneiru u vreme rastućih trgovinskih tenzija između Pekinga i Vašingtona, Azevedo je upozorio i da bi trgovinski spor između dve najveće svetske ekonomije mogao da eskalira u drugim oblastima.

Dodao je da je posledica toga da se STO usredsredio na to da pokuša da poveća dijalog između dve zemlje, preneo je Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je pretio da će povući SAD iz STO ukoliko se ta organizacija ne reformiše.

Kinesko Ministarstvo trgovine je saopštilo juče da je podnelo još jednu tužbu STO protiv SAD zbog planiranog uvođenja tarifa na uvoz kineskih proizvoda u vrednosti od 200 milijardi dolara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 19. sep 2018, 20:34)
anonymous [neregistrovani]

Koji apsurd

" Roberto Azevedo, generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO), navodi da bi bilo moguće uspostaviti telo za rešavanje globalnih trgovinskih sporova, čiji član ne bi bile SAD, ali da nije jasno da li bi Vašington onda podržao takvu organizaciju." Pa zasto ovaj prica kad se pita Vasington moze li ili ne moze .Smesno zaista od coveka sa tako visokog polozaja.