Jorgovanka Tabaković potpisala Memorandum o razumevanju u Kini

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i predsednik Kineske regulatorne komisije za bankarstvo i osiguranje Guo Šuđing potpisali su Memorandum o razumevanju u Pekingu, saopštila je NBS.

Memorandum o razumevanju odnosi se na međusobnu saradnju dva regulatora kroz razmenu podataka i informacija u oblasti supervizije banaka i osiguravajućih društava, a u cilju međusobnog održavanja efikasnosti bankarskih sistema država članica.

Jorgovanka Tabaković je prilikom potpisivanja Memoranduma rekla da je posebno važna podrška koju Kina pruža Srbiji u procesu ekonomskih reformi i kroz ulaganja u projekte od velikog značaja, čime pomaže da Srbija ostvari ekonomski rast.

Tabakovićeva naglašava i da NBS daje pun doprinos intenziviranju ekonomske saradnje sa Kinom, podsetivši da je 2014. doneta odluka o uvođenju kineskog juana na listu valuta kojima se može trgovati na deviznom tržištu, kao i da je 2016. zaključen aranžman sa centralnom bankom Kine, a 2017. potpisan Memorandum o razumevanju sa "Čajna junion pej".

Kineska regulatorna komisija za bankarstvo i osiguranje je jedinstveno regulatorno telo nadležno za superviziju banaka i osiguranja, nastalo spajanjem regulatornog tela za superviziju banaka Kine sa regulatornim telom za superviziju u oblasti osiguranja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво