"Leoni" u Kraljevu, kako teku radovi

Za rad u novoj fabrici koja se gradi u Kraljevu, "Leoni" već obučava radnike. U nemačkoj kompaniji najavljuju da će prototipove kablova za autoindustriju u kraljevačkom pogonu proizvesti u februaru, a da će 2023. tamo raditi oko 5.000 ljudi.

Na Ratarskom imanju u Kraljevu gradi se pogon od 45.000 kvadrata. Serijska proizvodnju investitor planira da počne krajem iduće ili početkom 2020. godine.

Klemens Saks, generalni direktor kompanije "Leoni" Srbija kaže da će inženjeri biti veliki deo radnika koji će se zaposliti, ali su potrebni i radnici sa nižim stepenom obrazovanja.

"Potrebni su nam ljudi koji će biti lojalni kompaniji, a da bismo ih dobili uradićemo mongo. Biće im plaćen prevoz, obrok u kantinama u fabrici. Najmanja plata biće 20 procenata veća od minimalne zarade u Srbiji", rekao je Klemens Saks.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje investitor je do sada razgovarao sa 160 nezaposlenih.

Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kaže da je 35 osoba ušlo u jednu ozbiljnu priču same obuke i prva grupa od 13 lica je zasnovala radni odnos i nalazi se trenutno na obuci u kompaniji "Leoni".

Manji broj nezaposlenih neće biti jedina dobit od dolaska stranih investitora, nadaju se u lakolnoj samoupravi.

"Izgradnja velikih fabrika kao što su fabrika Leoni ili Taipa grupe zahteva izgradnju dosta malih fabrika, takozvanih komponentaša. To će naravno biti fabrike naših proizvođača, to će biti i fabrike Kraljevčana", kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

U izgradnju pogona u Kraljevu, četvrtog koji gradi u Srbiji, nemačka kompanija uložiće 60 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи