Đorđević: Još više pažnje italijanskim investitorima

Srbija je zemlja velikog potencijala za razvoj saradnje kao i za još veće privlačenje italijanskih investicija, saglasili su se ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Italije Karl Lo Kašo.

Zoran Đorđević, koji je prisustvovao radnom doručku sa ambasadorom Italije Lo Kašom i predsednikom Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđom Markeđanijem, istakao je da bilateralnu saradnju Srbije i Italije odlikuju tradicionalno bliski i prijateljski odnosi.

Dodao je da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti italijanskim investitorima u cilju unapređenja odnosa od zajedničkih interesa.

Prema njegovim rečima, Srbija ima pozitivnu poslovnu klimu za širenje poslovanja stranih investitora, saopštilo je ministarstvo.

"Srbija je otvorena za sve sugestije kako bi unapredila uslove života i rada njenih građana, a time i napredovala na svom evropskom putu. Želimo da sve donesene odluke budu u skladu sa potrebama poslodavaca kao i radnika, jer to je jedini način da naša zemlja ima pozitivno poslovanje", rekao je ministar.

Dodao je da sve promene prvenstveno moraju da se rešavaju u skladu sa trenutnim mogućnostima Srbije.

Đorđević je zahvalio ambasadoru Lo Kašu i italijanskim investitorima koji su prepoznali potencijal Srbije i investirali u nju kada to niko nije želeo.

Kako je rekao, pravi primer za dobro poslovanje je banka "Inteza", jedna od vodećih banaka u Evrozoni i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji, koja uspešno posluje u Srbiji već dugi niz godina.

"Odnosi će nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom"

Ambasador Lo Kašo saglasio se da je Srbija zemlja velikog potencijala za razvoj saradnje.

Istakao je da će odnosi Srbije i Italije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom.

Lo Kašo je naveo da je Italija danas jedan od vodećih trgovinskih partnera i najveći strani investitor u Srbiji zahvaljujući intenzivnoj bilateralnoj saradnji, koja se postepeno proširila i na druge oblasti.

"Naše strateško partnerstvo podrazumeva i da podržavamo i pratimo Srbiju na njenom evropskom putu", rekao je ambasador, saopštilo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво