"Gorenje" proizvodnju frižidera seli iz Slovenije u Valjevo

Kompanija "Gorenje" 1. januara proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera seli iz Velenja u Sloveniji – u Valjevo.

Za RTS u "Gorenju" kažu da sa kompanijom "Hisens grup", kao većinskim vlasnikom, očekuju proširenje proizvodnih kapaciteta do milion dodatnih frižidera.

Na taj način otvara se prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika.

Fabrika rashladnih aparata u Valjevu otvorena je 2006. godine i zapošljava više od 1.500 radnika.

Do sada je u fabrici proizvedeno više od pet miliona frižidera koji su plasirani na tržište Srbije, Evrope i sveta.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 14:42) - milan lala [neregistrovani]

"Pare i jare"

Bas ce biti fino videti na frizideru "gorenje " etiketu "made in Srbija" . E braco Slovenci do sada ste vi na Srpsko vino lepili etikete "madi in Slovenija" , kolo srece se okrenulo . Vi mislili da ce Kinezi kad im prodate Gorenje zadrzati proizvodnju u Sloveniji, da rade kod vas i da vam daju velike plate hehehehehe, a zasto bi to radili kad u Srbiji mogu proizvoditi za duplo jeftiniju radnu snagu. E ovaj put ste se izgleda preracunali da imate i " jare i pare " . Pare ste dobili a "jare" ide u Srbiju.

(četvrtak, 13. sep 2018, 02:46) - anonymous [neregistrovani]

greska slavko

fabrika PRAGA ( licenca kupljena od strane Aleksandra I je preneta u Maribor i tako je nastala fabrika TAM .
ima ih mnogo drugih prenesenih.

Ovo drugo je tacn da fabrike idu tamo gde gazde kazu stim sto kinezi zele da povecaju trzisni udeo u evropi koje je i najkonkurentnije trziste. Ako prodju ovde proci ce svuda a uz to tehnicke inovacije koje se namecu kao potreba za nekom prodajnom prednoscu tera firme da povecaju R&D i tako kompanija postaje konkurentnija ....

(sreda, 12. sep 2018, 22:16) - slavko [neregistrovani]

Kinezi ne mogu bez Yu tržišta

A šta imaju danas Slovenci sa Gorenjem? Ništa! Gorenje je u celosti prodano Kinezima koji su vlasnik 100% Gorenja. Slovenci su pokupili pare a Gorenje je danas Kineska firma i Kinezi ako hoče mogu sutra da zatvore Gorenje ili ga presele u Srbiju, ili u Kinu ili u Afriku, Ako kupite Gorenje kupili ste kinesku a ne slovenačku robu. A TAM, Gorenje i Iskra nisu dovezeni iz Srbije u Sloveniju kako neko piše jer su te firme stvorene u Sloveniji a do danas su ili prodane ili su propale.

(sreda, 12. sep 2018, 21:52) - anonymous [neregistrovani]

Slovenci ne mogu bez Yu-trzista....

Svi znamo da sovenacka tehnicka roba nema prodju na zapadnom trzistu nego se bore da zadrze trzista drzava bivse SFRJ,Rusije i Ukrajine,kao nekada.
A,zasto su onda,svim silama,rusili SFRJ i njeno trziste?Pricali su da mnogo novca daju za JNA,a danas cuvanje slovenackog neba placaju Italiji.A,Gorenje,Iskru,TAM i jos mnoge moderne fabrike su dobile upravo od SFRJ zahvaljujuci slovenackim visokim funkcionerima Kardelju,Kidricu.Dolancu.