Planovi niškog aerodroma, potrebne investicije

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu Dušan Knežević rekao je za RTS da se prve investicije mogu očekivati već u sledećem mesecu, kao i nova oprema.

Pre gotovo mesec dana potpisima ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića država je zvanično preuzela upravljanje niškim aerodromom. Od tada je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome kako posluje aerodrom, da li će se nešto menjati kad je reč o broju letova, cenama i putnicima.

Sa niškog aerodroma trenutno lete tri kompanije, dve najveće niskobudžetske "Vizer" i "Rajaner". Prva ima četiri linije, a druga kompanija pet.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dušan Knežević je rekao da sve linije koje su do sada letele u letnjoj sezoni sa niškog aerodroma ostaće i u narednom periodu i biće i u toku letnje i zimske sezone.

Sve avio-kompanije imaju važeće ugovore do 2021, a neke i do 2022. godine, rekao je Knežević.

Govoreći o aerodromskoj taksi, Knežević je rekao da postoje ugovori i nije realno da se desi da se povećaju takse.

"U saradnji sa resornim ministarstvom radimo na planovima i dugoročnim i za kraći period. Potrebne su nam investicije", istakao je Knežević.

Prema njegovim rečima, prve investicije mogu se očekivati već u sledećem mesecu, nova oprema i brzo će uslediti rezultati.

Za 15. novembar je najavljena linija Beč–Niš. Sa niškog aerodroma leteće kompanija "Vizer" do Beča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи