Mihajlovićeva i Pinter o izgradnji brze pruge do Budimpešte

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i razgovarala je s ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja, uključujući izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

"Srbija je počela radove na dve deonice i potpisala komercijalni ugovor za treću deonicu, i želimo da vidimo da projekat napreduje i sa mađarske strane, budući da je reč o zajedničkom kinesko-mađarsko-srpskom projektu koji će bolje povezati ne samo naše dve zemlje, nego i čitav ovaj deo Evrope", rekla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade, Pinter je informisao Mihajlovićevu o aktivnostima koje se preduzimaju na realizaciji projekta gradnje brze pruge na teritoriji Mađarske, gde se očekuje da do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisanog između vlada Srbije i Mađarske na zajedničkoj sednici u februaru, kao i o realizaciji projekta izgradnje Fruškogorskog koridora, tj. brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma. 

Među temama sastanka bila je i saradnja dve zemlje u oblasti vodnog i drumskog saobraćaja, uključujući rešavanje problema dugog zadržavanja na najprometnijim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво