Vulin: Odbrambena industrija Srbije je naš strateški interes

Odbrambena industrija Srbije je prošle godine ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska preduzeća "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima.

"Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz više od 600 miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija", rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar je istakao da odbrambena industrija Srbije kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije. 

"Ona postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, i naravno, zbog tehnološkog razvoja", rekao je Vulin.

Preduzeće "Milan Blagojević" i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju i da, zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu, naveo je Vulin i ponovio da je odbrambena industrija naš strateški interes.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара