Vučić: U četvrtak odluka o ponuđaču za RTB "Bor", odlične ponude

Vlada Srbije saopštiće u četvrtak koji ponuđač će biti izabran za privatizaciju RTB "Bora" – Rusi ili Kinezi, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da su obe ponude odlične. Govoreći o KiM, Vučić je poručio da je potrebno pokazati odgovornost, i da "neko mora da razmišlja i o budućnosti".

Aleksandar Vučić je rekao da zna da su ponude za privatizaciju RTB "Bora" ispravne i da su, kako je naveo, odlične.

"A to će značiti nove investicije za Bor i ovaj kraj. Poverenici RTB-a će dobiti veliki novac, ali je investicioni novac ogroman i preporodiće ceo ovaj kraj", rekao je Vučić u Majdanpeku gde boravi kao predsednik SNS-a uoči lokalnih izbora.

Vučić je podsetio da RTB "Bor" ima 1.150 zaposlenih.

Konačno će, rekao je, nešto što nam je problem, nešto što duguje milijardu evra, donositi prihod celom Borskom okrugu i svima nama.

Aleksandar Vučić je, govoreći o Kosovu i Metohiji na skupu SNS-a u Donjem Milanovcu, istakao da je potrebno pokazati odgovornost kada je u pitanju KiM.

"Neki mogu da viču šta im je volja, a onaj ko nosi odgovornost mora da razmišlja o svemu i o sadašnjici, ali i o budućnosti i o tome šta nas čeka. Ti koji pričaju velike priče i busaju se u svoje patriotske grudi i kažu – dali bismo život ili ne znam šta, ja ih pitam hoćete li da idete da živite na Kosovu. Kada to pitanje postavim, onda svi junaci nikom ponikoše", naveo je Vučić.

Kako je poručio, neko mora da razmišlja i o budućnosti, o tome kome će zemlju ostaviti i da li ćemo imati kome da ostavimo našu zemlju, a da pritom čuvamo naše interese na Kosovu i Metohiji, i državne i nacionalne interese.

O stavu Angele Merkel na temu razgraničenja

Odgovarajući na pitanje novinara kako vidi to što posle foruma u Alpbahu tema razgraničenja više nije tabu, ali kancelarka Nemačke i dalje ne menja stav protiv te ideje, rekao je da mu je od reagovanja političkih protivnika u Srbiji mnogo zanimljiviji stav koji su tim povodom izneli političari u regionu, uključujući premijere Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Vučić je u Rudnoj Glavi, gde je boravio kao šef stranke povodom lokalnih izbora u Majdanpeku, ponovio da Angelu Merkel zna godinama, da mu je poznata njena pozicija po pitanju Kosova i Metohije, da to nije nikom bilo nepoznato, ali da je interesantno kako su protiv toga mnogi u zemlji, ali i komšije.

Ponosan je, kaže, na to kako ga i ko ga sve napada, ali mu je važno da ljudi znaju šta je želeo i šta smo mogli u jednom trenutku da postignemo, a da će za 20-30 godina reći kako je "onaj ludi Vučić, ovakav i onakav, bio u pravu za sve što je govorio".

Naveo je da se tu radi i o mnogo drugih interesa, inostranih, stranih službi i podsetio u tom kontekstu da još nismo dobili snimke ubistva Olivera Ivanovića.

"Kažu 'bila magla'... Pa dajte da vidimo tu maglu", rekao je Vučić.

"Na nama je da pokušamo da se dođe do realnog rešenja"

Predsednik Srbije nije hteo da komentariše izjave Ramuša Haradinaja, koji je protiv bilo kakvog razgraničenja, a suprotnih je stavova Hašimu Tačiju, i da neće da ulazi u njihove interne stvari.

Neka oni rade svoj posao i neka rade kako i šta hoće, poručio je Vučić.

"Na nama je da pokušamo da se dođe do realnog i racionalnog rešenja, kojim će biti uvaženi ne samo nacionalni već i državni interesi Srbije. Ako se to bude uspelo, dobro je, a ako ne, opet dobro. Ne bi bilo prvi put da se nije uspelo za proteklih 200 godina, ali bih ja želeo da se to jednom reši", izjavio je Vučić. 

Govoreći o radovima na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, predsednik je rekao da želi da ohrabri radnike koji rade na gradnji puta.

Poručio im je da rade i da se ne obaziru na nekakav "lov na veštice" koji je, smatra, otvoren poslednjih dana.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи