Mazda, Suzuki i Jamaha priznali manipulacije na testiranjima

Japansko Ministarstvo za saobraćaj saopštilo je da kompanije "Mazda", "Suzuki" i "Jamaha" nisu sprovele adekvatna testiranja vozila kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

Sve tri kompanije priznale su "neadekvatno postupanje" prilikom inspekcije vozila, navodeći da su na pojedinim njihovim vozilima izvršeni nekompletni testovi merenja emisije štetnih gasova, saopštilo je Ministarstvo.

Najnovije otkriće rezultat je interne istrage čije je sprovođenje u automobilskim kompanijama naložilo Ministarstvo nakon utvrđivanja nepravilnosti kod "Subarua" i "Nisana", prenosi Rojters.

To je i najnovija epizoda u dugačkoj seriji falsifikovanja podataka od strane proizvodača automobila u Japanu, što je naštetilo imidžu japanske auto-industrije, poznate po visoko-kvalitetnoj i efikasnoj proizvodnji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 10. avg 2018, 09:09)
anonymous [neregistrovani]

Истине и лажи:

Сви произвођачи аутомобила лажу када је реч о потрошнји горива. Па "је ли то могуће" да возило од 1600-2000 Кг тежине и снаге 200, 300 и (много) више коњских снага троши 8-12, ретко када нешто више литара бензина.
Па мој пунто би по њима трошио не више од 3,5-4 Л/100 Км.