Nikolić: Ekonomski i politički odnosi Srbije i Kine veoma dobri

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić kaže da su ekonomski i politički odnosi Srbije i Kine veoma dobri, ali da je potrebno jačati saradnju u oblastima turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture.

Tomislav Nikolić je, nakon susreta sa predstavnicima provincije Fuđien na čelu sa članom Stalnog komiteta Komunističke partije Kine Liang Đianjongom, koji borave u Srbiji, izrazio očekivanje da će privredna saradnja dve zemlje u narednom periodu još snažnije napredovati.

Nikolić je naveo da se početna saradnja između Srbije i Kine odnosila na velike infrastrukturne objekte, ali da treba ojačati saradnju u oblastima turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture, a prevashodno u zajedničkim proizvodnim poduhvatima.

Predsednik Nacionalnog saveta naglasio je da Srbija sa Kinom razvija ekonomske odnose zasnovane na poštovanju prijateljstva, kulturnih, istorijskih i tradicionalnih vrednosti.

"Mi smo zadovoljni svim kineskim firmama koje posluju u Srbiji i imamo izvanredan odnos sa ambasadom Kine u Srbiji. Budući da Kineska banka podržava razvojne projekte u Srbiji, treba na sve načine osnažiti saradnju", poručio je Nikolić.

Liang Đianjong je istakao da je prijateljstvo Srbije i Kine večno, kao i da saradnja dveju država ima prosperitet u oblasti energetike i proizvodnje.

Liang je naglasio da je ova poseta jako važna zbog jačanja međusobnih odnosa i trgovinsko-ekonomske saradnje, kao i jačanja turističke razmene.

Kako je rekao, cilj posete je da se realizuju projekti dogovoreni između predsednika Si Đinpinga i Tomislava Nikolića, kao i projekti koji se odnose na inicijativu "Jedan pojas, jedan put".

Liang je izrazio očekivanje da će veliki doprinos ovoj saradnji dati Nacionalni savet na čelu sa Nikolićem, kojem je uputio poziv pa poseti provinciju Fuđien.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара