RZS: Prosečna neto plata u maju 50.377 dinara

Prosečna neto zarada za maj 2018. godine iznosila je 50.377 dinara, odnosno 426 evra, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna zarada (bruto) obračunata za maj 2018. godine iznosila je 69.684 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 50.377 dinara.

Kumulativni rast bruto zarada u periodu januar-maj 2018. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 5,6 odsto, nominalno, odnosno 3,9 odsto, realno.

Istovremeno, neto zarade su porasle za šest odsto, nominalno, i za 4,3 odsto, realno.

U odnosu na isti mesec prethodne godine, prosečna bruto zarada za maj nominalno je veća za 6,4 odsto, a realno za 4,2 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 6,9 odsto nominalno, a za 4,7 odsto realno.

Medijalna bruto zarada (srednja vrednosti između najviše i najniže isplaćene zarade) za maj iznosila je 54.181 dinar, dok je medijalna neto zarada iznosila 39.370 dinara.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи