"Završetak radova na Obilaznici jedan od najvećih prioriteta"

Izgradnja obilaznice je za Beograd krucijalna jer će se na taj način sav saobraćaj koji dolazi iz pravca Mađarske i Hrvatske, a ide prema Crnoj Gori i Makedoniji, preusmeriti van Beograda i tako pre svega rasteretiti deo auto-puta koji prolazi kroz grad, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za RTS.

Goran Vesić je istakao da je deo obilaznice od Batajnice do Dobanovaca završen, dok su radovi na potezu od Dobanovaca do Ostružnice takođe gotovi, a trenutno se radi na izgradnji dve petlje, na Petlovom brdu i kod Orlovače.

"Radovi na Avalskom putu su gotovi i sada se radi od Avalskog puta do Bubanj potoka. U planu je da se Obilaznica, nakon završetka radova do Bubanj potoka, produži prema Pančevu, za šta će biti potrebno da se izgradi veliki drumsko-železnički most kod Vinče. Kada svi ti radovi budu gotovi, Pančevo će biti uključeno u Obilaznicu oko Beograda", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd radi na izgradnji još dve obilaznice od kojih je jedna spoljna magistralna tangenta koja bi trebalo da poveže tri ulazna pravca u Grad – auto-put E75, Smederevski put odnosno Bulevar kralja Aleksandra i Pančevački put.

"Tu će biti i novi most kod Ade Huje preko Dunava, čiju izgradnju počinjemo 2020. godine. Unutrašnji magistralni prsten bi trebalo da poveže Pančevački most sa Novim Beogradom, preko Čukarice, koristeći Most na Adi. U sklopu tih radova planirana je i izgradnja tunela ispod Topčidera koji će izlaziti na Autokomandu, a od tog dela grada će kao mini auto-put ići ka Pančevačkom mostu. Kada te tri saobraćajnice budu završene moći ćemo da kažemo da Beograd ima uređen saobraćaj i tada će građani moći veoma brzo i lako da stižu do određenih delova grada bez ulaska u centar", dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da će se na taj način u potpunosti eliminisati tranzitni saobraćaj, gužve će biti smanjene, a auto-put rasterećen.

"Deo auto-puta koji prolazi kroz grad će postati gradski bulevar i preći u nadležnost grada. Osim Topčiderskog, gradićemo i Gradski tunel koji će povezati Karađorđevu ulicu sa Bulevarom despota Stefana. Taj tunel će počinjati na izlasku novog mosta koji će biti sagrađen umesto sadašnjeg starog tramvajskog mosta, na mestu Autobuske stanice. Gradski tunel će imati šest traka i smanjiće broj automobila u centru grada za 14 odsto", naveo je Vesić.

Vlada Republike Srbije je obezbedila novac i do 2021. goine može da se očekuje kraj radova na Obilaznici od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka, ističe Vesić.

"Spremni smo da raspišemo tender za Topčiderski tunel, a već sledeće godine u junu će početi izgradnja novog Savskog mosta, kada će biti raspisan i tender za tunel. Očekujemo da će 2020. godine početi izgradnja mosta preko Dunava kod Ade Huje, što je dokaz da su projekti za najvažnije infrastrukturne objekte već pri kraju i preostalo je da se započne sa radovima", zaključio je Vesić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара