Radojičić: Beograd ima mnogo investitora i zainteresovanih za ulaganja

Pored "Beograda na vodi" koji je najveća investicija u glavnom gradu, u proteklih nekoliko godina realizovano je još nekoliko velikih projekata poput hotela "Hilton", tržnog centra "Rajićeva", "Voždovih kapija", "Ikee", "Vest 65", a počeli su i radovi na mestu nekadašnje američke ambasade i nekadašnjeg saveznog MUP-a i mnogi drugi projekti, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za RTS.

Zoran Radojičić je rekao da su, pored arapskih firmi, investirale i izraelske kompanije.

"One rade niz projekata, poput 'Skajlajna' u Kneza Miloša koji će se sastojati iz tri kule i obeležiti ceo taj deo grada", rekao je Radojičić za Beogradsku hroniku RTS-a.

Tu su i firme sa Zapada, poput "Pinakl" kompanije iz Holandije koja radi na delu Dorćola gde je ranije bio "Beko" i gde će se izgraditi 500 stanova i 40.000 kvadrata poslovnog prostora.

"Imamo puno investitora i onih koji se interesuju za ulaganje", istakao je gradonačelnik Beograda.

U želji da se poveća broj investitora grad će formirati stručne timove koji će pomagati da se ubrzaju procedure i skrati vreme potrebno za realizaciju investicija.

"Od projekta do projekta ćemo odrediti ljude koji će investitorima pomagati u pripremi, dobijanju dozvola i celokupnoj regulativi, a kasnije eventualno i u realizaciji projekta. U ovom trenutku imamo mnogo zainteresovanih, a kada projekti budu i odobreni tada ćemo odrediti ljude koji će im pomagati", rekao je Radojičić, istakavši da ti projekti moraju imati vrednost veću od 50 miliona evra.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво