Popović u Moskvi: "Kasperski" zainteresovan za tržište Srbije

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se u Moskvi sa rukovodstvom jedne od najvećih ruskih tehnoloških kompanija – "Kasperski" i tom prilikom poručio da je ta kompanija zainteresovana za širenje na tržište Srbije.

"Kompanija 'Kasperski', koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber prostoru, zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja sveta. To je jedna od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji, već i u svetu", rekao je Nenad Popović.

Istakao je da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u Južnoj Evropi i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT-a.

Naglasio je da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

"Zato bi dolazak 'Kasperskog' u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera, oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber bezbednosti", istakao je ministar, a navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo kompanije "Kasperski" potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво