Markione smenjen, Majk Menli novi šef "Fijata"

Englez Majk Menli novi je izvršni direktor "Fijat Krajsler automobila" (FCA), i na toj funkciji će zameniti Serđa Markionea. Razlog smene je komplikacija u oporavku Serđa Markionea nakon operacije ramena.

Majk Menli je u okviru "Fijat Krajsler automobila" bio zadužen za marku vozila "džip" i od prošlog septembra je bio član Upravnog odbora grupacije, navodi torinska Stampa.

Dodaje da su odluku o smeni Markionea doneli članovi upravnih odbora "Fijat Krajsler automobila", "Ferarija" i "CNH industrijala".

"U vezi sa zdravljem Serđa Markionea, FCA saopštava sa dubokom tugom da su se tokom ove nedelje pojavile neočekivane komplikacije prilikom oporavka gospodina Markionea od operacije i one su se značajno pogoršale poslednjih sati", navodi se u saopštenju "Fijat Krajsler automobila", prenosi Rojters.

Kako se napominje u saopštenju, "Markione neće biti u stanju da se vrati na posao".

Navodi se da je Menli imenovan za novog izvršnog direktora FCA i da će ovaj Britanac nastaviti sa primenom strategije koju je Markjone izneo prošlog meseca

Stampa navodi da je 66-godišnji Markione, koji je u "Fijat" došao 2004, trebalo da grupaciju napusti u aprilu naredne godine nakon što skupština akcionara potvrdi finansijski izveštaj za 2018, ali da i pored toga ostane na čelu "Ferarija".

Iz "Ferarija" su danas, međutim, za novog izvršnog direktora te kompanije imenovali Luisa Kamilerija. Na hitnom sastanku upravni odbor "Ferarija" je takođe imenovao Džona Elkana, unuka osnivača "Fijata" Đanija Anjelija, za predsednika.

Korijere dela sera je prethodno javio da je Markione pre tri nedelje operisan u Švajcarskoj, a medijski izveštaji ukazali su da njegov oporavak traje duže nego što je predviđano.

"CNH industrijal" proizvodi opremu za – farme, kamione, autobuse i druga vozila.

broj komentara 0 pošalji komentar