Protest radnika Azotare zbog najavljenog stečaja

Radnici pančevačke Azotare okupili su se jutros oko sedam sati kod fabričke kapije u mirnom protestu zbog najavljenog stečaja, zahtevajući da zadrže posao i da firma nastavi da radi. Održan je sastanak sa Dušanom Bajatovićem, koji je potvrdio da stečaja mora biti, najverovatnije u roku od mesec dana.

Ni razgovori u Vladi ni protesti radnika Azotare za zahetvom da fabrika nastavi da radi nisu urodili plodom. Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa" koji je većinski vlasnik preduzeća, objasnio je radnicima da nisu konkurentni na tržištu i da Azotara ne može da bude prodata bez stečaja.

"Ne možemo da uđemo u pregovore sa strateškim partnerom zato što je procenjena vrednost Azotare 110 miliona evra, a dugovi su 220 miliona. Bez investicija od 70 miliona, fabrika ne može da posluje pozitivno", ukazao je Bajatović.

Radnicima se nudi otpremnina od 300 evra po godini radnog staža. Oni su nezadovoljni pregovorima i tvrde da nisu krivi što fabrika ima ogromne dugove.

"Radnici nisu moglu da utiču na cenu kupovine i prodaje. Pretpostavljam da je tu problem u minusu azotare", kaže jedan od radnika Dragoljub Tulić.

Novi sastanak oko sudbine Azotare zakazan je za četvrtak u Vladi Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи