Vesić: "Beograd na vodi" nisu samo stanovi

U poslednje tri godine ne postoji napadaniji niti osporovaniji projekat u Evropi od "Beograda na vodi", navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Povodom završetka prve faze projekta i završetka prve stambene kule, Goran Vesić je rekao za RTS, da je taj projekat pokrenuo građevinsku industriju Srbije, da na njemu svakodnevno radi 1.400 do 1.500 radnika, kao i da kada bude završen u njemu će biti 6.000 stanova, a u zgradama će raditi desetine hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, projekat "Beograd na vodi" nije samo izgradnja stanova već se menja čitav prostor, jer se obnavlja i sređuje čitav taj deo grada.

"Projekat mnogo brže napreduje, a sam projekat zavisi od interesovanja tržišta koje je veliko, Beograd na vodi nisu samo stanovi, to je potpouna promena tog dela grada, postaje novi centar grada", istakao je Vesić.

Dodao je i da Beograd postaje atraktivno mesto i grad u koji je moguće investirati 3,5 milijarde evra i mesto gde investitori vide da postoji snažna politička volja, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade, da ć se se sprovesti svaki projekat važan za grad.

Govoreći o projektima u gradu, zamenik gradonačelnika je rekao da se u ovom trenutku sređuju Svetogorska i Takovska ulica, u toku je rekonstrukcija ulice kneginje Zorke od Bulevara do Makenzijeve, a od 1. avgusta počinje sređivanje Trga Republike.

"Jednostavno Beograd je grad u kome je potrebno mnogo toga promeniti, a mi se trudimo da radimo planski, ne možemo sve ođednom, ali se trudimo da svake godine uradimo delove po delove grada. Većina radova će biti godtova do 1. septembra, a Balkanska do 15.oktobra", rekao je Vesić.

Za sledeću godinu je najavio sređivanje bulevara kneza Miloša, kao i rekonstrukciju ulica 27. marta, kraljice Marije, cara Dušana od Ruzveltove do Kalemegdana.

"Trg republike će biti završen u oktobru sledeće godine, ulazimo u rekonstrukciju Vasine ulice koja će biti pretvorena u pešačku zonu, počeće izgradnja garaže na Studentskom trgu. Grad će postati uređen i sređen", zaključio je zamenik gradonačelnika.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. jul 2018, 08:14) - franja [neregistrovani]

jhg

Beograd na vodi je najveca investicija do sada.

(nedelja, 15. jul 2018, 16:40) - Maja [neregistrovani]

Napredak

Beograd na Vodi je svetski projekat,izgleda prelepo,i daje nasem gradu moderan izgled svetske metropole.

(nedelja, 15. jul 2018, 10:58) - Leko [neregistrovani]

Dijalog

Beograd na vodi je i nesto mnogo vise. Povecace broj turista, sto je najbitnije. Srbi iz inostranstva su kupili stanove i vratili se u Beograd, sto je jos jedna vrlo bitna stvar.

(nedelja, 15. jul 2018, 10:29) - s [neregistrovani]

dobar smer

Srbija i Beograd se razvijaju i idu u dobrom smeru i to je u sustini najbitnije.

(nedelja, 15. jul 2018, 10:21) - Senegal [neregistrovani]

Odlicno

Naravno da to nisu samo stanovi. To su i radna mesta, direktne investicije, sam izgled prestonice...