Udovički u Visokom savetodavnom odboru UN

Predsednica Upravnog odbora Centra za visoke ekonomske studije Kori Udovički postala je članica Visokog savetodavnog odbora UN za ekonomska i socijalna pitanja.

Kori Udovički je zajedno sa još 15 globalno priznatih eksperata iz oblasti ekonomije i socijalnih pitanja članica tog novog tela UN, saopštio je Centar za visoke ekonomske studije (CEVES).

Odbor je novo savetodavno telo koje podržava idejno vođstvo UN na ostvarivanju ambiciozne Agende 2030, odnosno ostvarivanja globalnih ciljeva održivog razvoja.

Odbor ima 16 članova među kojima su bivši šefovi država - Rikardo Lagos i Ernesto Zediljo, laureati Nobelove nagrade - Džozef Štiglic, i drugi intelektualni lideri poput Džefrija Saksa, i Hose Antonija Okampa, navodi se u saopštenju CEVES-a.

Na prvom sastanku novog savetodavnog tela UN razmatrani su svetska ekonomska situacija, izazovi u finansiranju održivog razvoja, i ekonomsko-socijalne implikacije globalizacije i korišćenja naprednih tehnologija kao i međunarodnih migracija.

Udovički je na sastanku istakla da se nalazimo na početku dubokih promena u organizaciji globalnog poretka, i da je teško znati kuda one idu.

Zbog toga je od izuzetne važnosti da se ideje multilateralizma i zaštite života i dostojanstva svakog pojedinca na planeti za koje se UN zalažu snažno promovišu, uključujući kroz nove medije i direktniju komunikaciju sa građanima sveta, istakla je Udovički.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 21:06)
anonymous [neregistrovani]

Meni licno

Da bi Vam bilo jasno kakav je savet, morali bi ste da poznajete licno Kori Udovicki (njeno obrazovanje i karijeru), kao i profil ostalih clanova saveta. Uveren sam da o tome nemate pojma, ali volite da komentarisete.

(utorak, 10. jul 2018, 17:44)
anonymous [neregistrovani]

Meni licno

Je sada jasno kakav je to savet.