Mihajlović i Hasanov o izgradnji saobraćajnica u Srbiji

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica, kao i o izgradnji Obilaznice oko Beograda.

Ambasador Hasanov istakao je da je Azerbejdžan spreman da izdvoji 210 miliona evra kredita za realizaciju projekta, te da dve strane treba u najskorijem roku da dogovore detalje finansiranja.

"Izgradnja brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica jedan je od najvažnijih projekata koje započinjemo i zadovoljstvo nam je što ćemo sa azerbejdžanskim partnerima krenuti u pregovore o finansiranju ovog projekta. Najpre da potpišemo komercijalni, a potom i ugovor o finansiranju", rekla je tom prilikom Mihajlovićeva.

Mijalovićeva je takođe navela da je za Srbiju od velike važnosti da se Obilaznica oko Beograda završi i da očekuje da azerbejdžanska kompanija Azvirt bude partner u realizaciji ovog projekta.

"Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Azvirt se pokazao kao dobar i pouzdan partner na izgradnji deonice Koridora 11 od Ljiga do Prel?ine. Nema razloga da u budućnosti ne nastavimo u istom smeru. Tu pre svega mislim na izgradnju beogradske obilaznice, kao i saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica", rekla je ministarka.

Ambasador Hasanov čestitao je potpredsednici Vlade na priznanju "Evropska ličnost godine" i "Evropski najministar" koje joj je prošle nedelje uručeno u Sarajevu istakavši da posvećenim radom doprinosu razvoju Srbije i regiona.

Sagovornici su se složili da su odlični politički odnosi koje grade dva predsednika preduslov za nastavak uspešne saradnje u realizaciji infrastrukturnih projekata, saopšteno je iz kabineta ministarke.

broj komentara 0 pošalji komentar