"MK Grupa" preuzima kreditna potraživanja "Viktorija grupe"

Kompanija "MK Grup" je saopštila da je započela proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama "Viktorija Grupe".

Sa kreditorima "Viktorija Grupe" "MK Grupa" je potpisala ugovor o preuzimanju njihovih kredita i očekuje se da će taj proces biti okončan u najskorijem roku, navodi se u saopštenju.

Direktor "MK Grupe" Dušan Radičević izjavio je da to predstavlja poslovnu priliku za dalji razvoj obe kompanije i čitavog srpskog agrara, kao i višestruku korist za sve uključene strane u procesu.

Kompanija "MK Grup" posluje u 70 opština u Srbiji, a 35 godina u agraru. Obrađuje 30.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji, navodi se u saopštenju i ističe da prihod u segmentu agrara premašuje 600 miliona evra. Od 2015. godine, proširila je poslovanje i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru.

Osim agrara, "MK Grup" teži da se pozicionira i kao regionalni lider u oblasti hotelijerstva, turizma i bankarstva.

U saopštenju se ističe da "Viktorija Grup", čija je osnovna delatnost trgovina i prerada uljarica, sarađuje sa više od 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivredika, a zapošljava preko 1.300 ljudi u kompanijama članicama: Sojaprotein, Viktorija ojl, Viktorija Lodžistik, Luka Bačka Palanka, Veterinarski zavod Subotica, SP laboratorija i Riboteks.

Kompanija je od osnivanja investirala 260 miliona evra u kapacitete i modernizaciju svojih fabrika, zahvaljujući čemu je danas među najvećim neto izvoznicima Srbije, a proizvode od soje i suncokreta izvozi u preko 60 zemalja širom sveta.

"Od 2014. godine, kompanija je u procesu finansijskog restrukturiranja i reprograma otplate kredita, uz sprovođenje internih mera optimizacije poslovanja", navedeno je u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar