"U septembru ugovor o finansiranju za deonicu Preljina–Požega"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i potpredsednik kompanije "Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani" (CCCC) Suen Ciju, razgovarali su u Sofiji o saradnji na realizaciji projekata na drumskom Koridoru 11 i o rekonstrukciji pruge Beograd–Niš.

Mihajlovićeva je zahvalila kompaniji "Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani", koja je majka-kompanija firme "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC), na ostvarenim rezultatima na zajedničkim projektima i dodala da je upravo dobra saradnja na dosadašnjim projektima saradnja razlog zašto veruje da će i budući projekti biti jednako uspešni.

"Za Vladu Srbije je veoma važno da što pre počnu radovi na izgradnji auto-puta Preljina–Požega dužine 30,9 kilometara, za koji je potpisan komercijalni ugovor, kao i izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu Požega-Boljare, za koju je nedavno potpisan memorandum", rekla je Mihajlovićeva.

Ciju je istakao da projekti sa Srbijom predstavljaju prioritet u aktivnostima kompanije "Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani". On je dodao da očekuje da u septembru bude potpisan i ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, kao i da su spremni da se angažuju i na novim projektima u Srbiji.

Govoreći o projektima u oblasti železnice, Mihajlovićeva je navela da se već radi na projektima modernizacije pruge od Beograda ka Budimpešti i od Niša do Dimitrovgrada, a da je Memorandum o saradnji u vezi sa rekonstrukcijom pruge Beograd–Niš, koji je danas potpisan s kompanijom CRBC, važan jer je ta deonica takođe deo železničkog Koridora 10, na koji Srbija želi da privuče više teretnog saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво