Mihajlovićeva o auto-putu Beograd–Sarajevo: Nema razloga da se ne desi

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se nada da će sledeće godine započeti izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo i istakla da nema nijednog razloga da se to ne desi.

Zorana Mihajlović je to rekla u Sarajevu, gde je primila nagradu za "Evropskog najministra".

Upitana kako je došla u Sarajevo, Mihajlovićeva je navela da je ona stigla avionom, a da su njeni saradnici iz kabineta došli kolima, te da se iskreno nada da ćemo, ako budemo mudri i pametni, sledeće godine krenuti u izgradnju auto-puta Sarajevo–Beograd.

"To je onda neraskidiva veza Srba i Bošnjaka i svi ćemo biti ponosni na to, nema razloga da se to ne desi, da ne realizujemo taj važan projekat", rekla je ministarka.

Kako je dodala, kada se pogleda karta bivše Jugoslavije, vidi se da kroz BiH praktično da nema auto-puta.

"Imamo sada neke delove, ali to nije to. Ako hoćemo da ljudi sarađuju, povezuju se, na nama je da uradimo taj auto-put", podvukla je Mihajlovićeva.

Na pitanje u vezi sa problemom imovine u Hrvatskoj, koji je zajednički za Srbiju i BiH, Mihajlovićeva je rekla da o tome razgovaraju lideri zemalja i da veruje da je to jedna od tema na kojoj se polako i strpljivo radi.

"Kada će da bude rešeno... Možda treba da bude malo vremena, ali je činjenica da svi žele da je reše, što je za mene ogroman korak", zaključila je ministarka. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво