"Etihad ervejz" ostaje partner u "Er Srbiji"

Avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejz", ostaje suvlasnik "Er Srbije" sa udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećena partnerstvu, budući da su se nacionalni avio-prevoznik Srbije i avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorili o nastavku strateškog partnerstva.

Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastaviće da podržava većinskog vlasnika "Er Srbije" – Vladu Srbije, navodi se u zajedničkom saopštenju "Er Srbije" i "Etihada".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva. 

"Pet godina od uspostavljanja partnerstva, 'Er Srbija' stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne avio-kompanije", izjavila je Brnabićeva.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u "Etihad avijejšon grupi". 

"Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo 'Er Srbiji' da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner", naglasio je Kamark. 

Uveren je, kaže, da će vreme pred nama doneti još bolje rezultate za "Er Srbiju".

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće na tim pozicijama do 31. decembra 2018. godine.

Članovi Nadzornog odbora "Er Srbije" zahvalili su se "Etihad ervejzu" na dosadašnjim rezultatima i naglasili da su uvereni da će njihova podrška omogućiti da i u narednom periodu "Er Srbija" potvrdi reputaciju koju je stekla, a to je da je dobra kompanija sa odlično obučenim osobljem i velikim brojem destinacija zbog kojih i jeste najbolja kompanija u regionu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво