Kako EMS dočekuje jubilej

Preduzeće "Elektromreža Srbije" obeležava šet decenija prenosa električne energije. To preduzeće radilo je u satavu EPS-a kao "Elektroistok" do 2005. od kada posluje samostano kao EMS.

EMS je jedna od kompanija koje su od vitalnog značaja za život građana jer od nje zavisi redovno snabdvanje strujom. Drugim rečima ono što EPS proizvede EMS prenosi do porošača.

"Značaj jubileja 60 godina postojanja je taj da se od skromnih početaka i savladavanja fizičkih i razvojnih prepreka danas radi o sofisticiranom sistemu koji funkcioniše i u uslovima elementarnih nepogoda ko što su poplave i jake zime", rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a generalna direktorka EMS-a Jelena Matejić.

Najveća ulaganja u EMS-u su ostvarena u poslednjih pet godina a u roku od samo tri godine je ralizovan projekat "Beograd 20" zahvaljujući kome više nema nestanaka struje.

"Realizacija projekata u ovom intezivnom investicionom periodu kao što su 'Beograd 20', 'Vranje 4', podizanje naponskog nivoa a ono što je u toku je realizacija u okviru transbalkanskog elektroenergetskog dalekovodnog koridora koji od Rumunije, preko naše zemlje doseže do Italije", naglasila je Matejićeva.

Sledi druga faza koja je od nacionalnog prioritea a to su sekcije Kragujevac-Kraljevo, Obrenovac-Bajna Bašta, Bajna Bašta-Pljevlja a zatim sledi i podizanje na 400 kilovatni napon cele zapadne Srbije.

U EMS-u posebno ističu saradnju sa fakultetima i srednjim školama elektroenergetske struje.

"Već četvrtu godinu za redom EMS investira u mlade. Delimo stipendije za najbolje srednjoškolce i studente ali ono što je važnije je da im se omogućava mentorstvo i praktičan rad kako bi se što bolje pripremili da odmah po završetku šlkolovanja nađu radno mesto", rekla je za RTS Jelena Matejić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво