Širi se industrijska zona u Zrenjaninu, otvaraju se radna mesta

Poslednjih šest godina u Zrenjaninu su zaključena 33 ugovora o iznajmljivanju građevinskog zemljišta na korišćenje uglavnom stranim investitorima. U izgrađenim fabrikama posao je dobilo oko 10.000 radnika, a ovaj trend se nastavlja i u ovoj godini. Do kraja godine će se proširiti i industrijska zona za dodatnih 550 hektara.

Nove fabrike se podižu u radnim zonama – Jugoistok, Bagljaš, Aerodrom, Severozapad Elemir i Plinara.

Pojedine kompanije, kao što je nemački "Drekslmajer" koji zapošljava 6.000 radnika, ponovo proširuju proizvodne pogone na novih 7.000 kvadratnih metara.

Od ove godine sa radom je počela i italijanska kompanija IMM u kojoj je među petnaest zaposlenih i Nenad Momčilović.

"Dosta sam zadovoljan, pogotovo mi je drago što Zrenjanin, nekada razvijen grad, ponovo postaje perspektivan za mlade i sada ponovo ide u tom smeru i nadam se da će tako i biti", rekao je Momčilović.

U ovim pogonima izrađuju se delovi precizne mehanike za – automobilsku industriju, industriju poljoprivrednih mašina i farmaceutsku industriju.

Rade Berbakov iz IMM-a navodi da u ovom trenutku imaju petnaest radnika i da planiraju da zaposle još dvadesetak radnika do kraja septembra.

"Idealni kandidat za zapošljavanje u ovoj kompaniji je kandidat koji je završio srednju školu mašinske struke za programiranje i upravljanje mašinama i mašinobravari. Projekti kompanije su takvi da je kompanija ovde došla da ostane, jer je prepoznala sve uslove i sve prednosti koje ovaj grad i ova država nude i planovi su da se ovde razvija", rekao je Berbakov.

Četrnaestog marta postavljeni su temelji za ovu fabriku, a već u septembru ovde će posao dobiti 160 radnika u prvoj turi.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da inostrane investitore u Zrenjaninu privlači dobra industrijska zona koje se proširuje ove godine na 550 dodatnih hektara.

"To je nešto što retko koji grad može da ponudi ovde u Srbiji. Brza administracija, povlastice koje daju Republika, Pokrajina, ali i grad Zrenjanin, opredeljuju investitore da dođu baš ovde u naš grad", rekao je Janjić.

Na osnovu istraživanja prestižnog časopisa Fajnenšel tajmsa grad Zrenjanin je proglašen za jedan od deset evropskih mikro-gradova u kategoriji povoljnih troškovnih poslovanja, dok je slobodna zona Zrenjanin proglašena za jednu od osam najboljih lokacija u svetu za startap podršku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи