Mihajlović: Koridor 10 biće kompletan do decembra

Kompletan Koridor 10, sa opremanjem tunela, biće gotov do decembra ove godine, rekla je resorna ministarka Zorana Mihajlović, obilazeći južnu deonicu kod Vladičinog Hana. Najavila je i da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta od Niša do Prištine i Moravskog koridora.

Od 26 kilometara građevinski najizazovnije i najzahtevnije deonice kroz Grdeličku klisuru, pod asfaltom je 20 kilometara. Radi se i u večernjim satima, i na mostovima, nadvožnjacima i u tunelu.

"U ovom trenutku radimo na posteljici, radimo na kabl kanalima, na svim onim radovima koji će nam omoguiti da već tokom jula imamo asfalt u levoj, a zatim i u desnoj tunelskoj cevi", kaže Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije".

Most Vrla, najduži na trasi, dobija završni sloj asfalta, postavlja se i dekorativna rasveta.

"Završetkom ovog projekta Vladičin Han će još više dobiti, dve petlje i svrstaće se u red gradova i opština sa jednakom šansom da se ubrzano razvija", ističe predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenocić.

Iako je veći deo završen, neće se za saobraćaj otvarati parcijalno, već kada se završi kompletan Koridor 10, uključujući i opremanje tunela. Rok je decembar.

"Ono što smo mi večeras videli i što ćemo videti i narednih dana nisu samo putevi, nisu samo mostovi, tuneli, to jesu infrastukturni objekti, ali to jeste i korak ka novim inveticijama", poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Investitor izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je ministarstvo građevine.

Iz budžetske rezerve odvojena su sredstva za početak izgradnje, formirana je komisija za javne nabavke, pa će do kraja avgusta početi izgradnja prvih stanova u Vranju, Nišu i verovatno Sremskoj Mitrovici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво