Mihajlović: Koridor 10 biće kompletan do decembra

Kompletan Koridor 10, sa opremanjem tunela, biće gotov do decembra ove godine, rekla je resorna ministarka Zorana Mihajlović, obilazeći južnu deonicu kod Vladičinog Hana. Najavila je i da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta od Niša do Prištine i Moravskog koridora.

Od 26 kilometara građevinski najizazovnije i najzahtevnije deonice kroz Grdeličku klisuru, pod asfaltom je 20 kilometara. Radi se i u večernjim satima, i na mostovima, nadvožnjacima i u tunelu.

"U ovom trenutku radimo na posteljici, radimo na kabl kanalima, na svim onim radovima koji će nam omoguiti da već tokom jula imamo asfalt u levoj, a zatim i u desnoj tunelskoj cevi", kaže Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije".

Most Vrla, najduži na trasi, dobija završni sloj asfalta, postavlja se i dekorativna rasveta.

"Završetkom ovog projekta Vladičin Han će još više dobiti, dve petlje i svrstaće se u red gradova i opština sa jednakom šansom da se ubrzano razvija", ističe predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenocić.

Iako je veći deo završen, neće se za saobraćaj otvarati parcijalno, već kada se završi kompletan Koridor 10, uključujući i opremanje tunela. Rok je decembar.

"Ono što smo mi večeras videli i što ćemo videti i narednih dana nisu samo putevi, nisu samo mostovi, tuneli, to jesu infrastukturni objekti, ali to jeste i korak ka novim inveticijama", poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Investitor izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je ministarstvo građevine.

Iz budžetske rezerve odvojena su sredstva za početak izgradnje, formirana je komisija za javne nabavke, pa će do kraja avgusta početi izgradnja prvih stanova u Vranju, Nišu i verovatno Sremskoj Mitrovici.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 13. jun 2018, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

Опет нова обећања

за завршетак !!?? Колико је пута министарка до сада обећавала - вероватно ни она не зна? А и од овог ново-обећаног рока нема ништа - зато што од момента почетка радова на електро-машинском опремању тунела треба минимум 6 (шест) месеци. А за то опремање нису још ни тендер расписали. Додуше нису завршени ни грађевински радови у обе цеви! А тек када на јесен почну кише - па биће нових одрона косина које су наопако урадили. Нема везе, битно је да она прича ( обећава), а народ плаћа.

(sreda, 13. jun 2018, 09:48)
Nenad [neregistrovani]

Svaka cast...

Izgradi se Srbija za ovo malo vremena a kako bi tek izgledala da nije ulazila u YU uniju. 100 godina su nas muzli i iskoristavali a za citavog Titinog veka uspeli su da naprave 80 km autoputa od Sida do Beogeada kroz ravnicu. Probudi se moja Srbijo.

(sreda, 13. jun 2018, 08:25)
Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Albanci

proglasili KiM kao njihovu državu a mi još da im malo pomognemo pa im pravimo autoput pored onolike Srbije gde je potrebno i gde bi trebalo da se pravi. Nije ni čudo što se tako ponašaju