Mali sa Rufom: Reforma Poreske uprave apsolutni prioritet

Ministar finansija Siniša Mali nastavio je razgovore sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, na kojima su se saglasili da je reforma poreske administracije neophodna kako bi se nastavio dalji privredni rast i kako bi se otvarala nova radna mesta.

Siniša Mali je istakao da je reforma Poreske uprave apsolutni prioritet Ministarstva finansija u narednom periodu, kao i da će do kraja juna biti raspisan tender za konsultante kako bi se razdvojila osnovna i sporedna delatnost, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se nađe sistemsko rešenje, kao i da u poreskoj administraciji treba da postoje neke standardizovane procedure.

Takođe, istakli su da je važno da se zaposleni u Poreskoj upravi obuče tako da idu u korak sa promenama koje se dešavaju u svetu.

Tema razgovora je bila i nastavak reformi finansijskog sistema.

Delegacija MMF-a boraviće do sutra u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво