Mihajlovićeva sa delegacijom "Behtela" o Moravskom koridoru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom SAD Kajlom Skotom i delegacijom američke kompanije "Behtel" o projektu izgradnje auto-puta Pojate-Preljina. Dejvid Velč, predsednik "Behtela" zadužen za međunarodna pitanja rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije.

Zorana Mihajlović je rekla da je tzv. Moravski koridor projekat od velikog značaja za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz područje u kojem živi skoro 500.000 ljudi i da je interes Vlade da taj auto-put što pre počne da se gradi, navedeno je u saopštenju.

Dejvid Velč, predsednik "Behtela" zadužen za međunarodna pitanja i odnose s vladama, rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije i zahvalio potpredsednici Vlade na posvećenosti ovom projektu.

Ambasador SAD Kajl Skot izrazio je podršku daljem napretku projekta i ocenio da bi potencijalno učešće američkog investitora predstavljalo važan korak u unapređenju odnosa između dve zemlje.

Na sastanku je rečeno da su u toku izmene prostornog plana, kao i izmene projektne dokumentacije za jednu od tri deonice auto-puta, zbog zaštite od plavljenja trase u zoni Zapadne Morave.

Auto-put Pojate-Preljina, odnosno Moravski koridor, dužine 110 kilometara, povezaće sve veće gradove i opštine u centralnoj Srbiji - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво