"Lidl" otvara logistički centar, prve prodavnice do kraja godine

Danas će biti otvoren logistički centar kompanije "Lidl Srbija" u Novoj Pazovi, u kojem će posao dobiti 180 ljudi. "Lidl" je nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi. Otvaranje prvih 10 do 20 prodavnica u našoj zemlji očekuje se do kraja godine.

Centar će zvanično otvoriti predsednik Aleksandar Vučić i generalni direktor kompanije "Lidl Srbija" Tomislav Šapina.

Logistički centar "Lidla" u Novoj Pazovi prostire se na 45.000 kvadrata i ima 30.000 paletnih mesta. Podeljen je u pet temperaturnih zona, a gradile su ga isključivo domaće kompanije po internacionalnim standardima zelene gradnje.

Nalazi se svega 30 kilometara od Beograda. Posebnim tehnologijama ovde je smanjena upotreba energije za 32 odsto, a potrošnja vode za 20 procenata.

Logistički centar "Lidla" vodi računa i o pravilnom zbrinjavanju otpada. Prvi put u Srbiji čak 1.800 kvadrata industrijskog poda izvedeno je bez prekida u betoniranju. Standardna površina je 40 kvadratnih metara.

Moderne tehnologije i optimizovani procesi obezbediće efikasnost poslovanja, što je već isprobano na 30 tržišta na kojima "Lidl" posluje. Pripreme za otvaranje Logističkog centra podrazumevale su i obuku i razvoj dela zaposlenih u inostranstvu. Iz ovog centra, roba će se isporučivati prodavnicama svakoga dana. Proizvodi će biti sveži, a zalihe dovoljne.

"Lidl" je deo nemačke "Švarc grupe". U svetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara.

U Srbiji sada ima oko 500 zaposlenih, a u toku je selekcija za 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара