Ljajić: Carinska unija s Albanijom - jednostran politički akt

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je stvaranje carinske unije između Albanije i privremenih kosovskih institucija u Prištini jednostran politički akt koji je u potpunoj suprotnosti sa svim naporima za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na prostoru Zapadnog Balkana.

U razgovoru sa ambasadorom Francuske u Frederikom Mondolonijem, Ljajić je rekao da taj akt u znatnoj meri otežava ekonomske integracije u regionu.

Ljajić i Mondoloni su razgovarali o daljem unapređenju ukupnih odnosa između dve zemlje, kao i o perspektivama za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

Oni su izrazili nadu da će robna razmena između dve zemlje u ovoj godini premašiti milijardu evra, koliko je iznosila u prošloj godini, kao i da će biti povećan broj francuskih firmi u Srbiji, kojih je trenutno više od 100 sa preko 11.000 zaposlenih.

Ljajić je tokom sastanka rekao da u ovoj godini očekuje i povećanje broja francuskih turista u našoj zemlji, s obzirom na to da je u toku promotivna kampanja Srbije kao turističke destinacije u francuskim medijima i na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju.

Govoreći o mogućnostima formiranja jedinstvenog ekonomskog prostora u regionu Zapadnog Balkana, Ljajić je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena takvoj ideji, ali da se, nažalost, u poslednje vreme dešavaju stvari koje nemaju nikakve veze sa ekonomijom i u suprotnosti su sa pomenutim procesom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво