Kinezi formiraju Fond za investiranje u projekte u Srbiji

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i članovi Nacionalnog saveta sastali su se u Beogradu sa predstavnicima Investicionog fonda SINO-ČAJNA Investment Grup iz Šangaja i razgovarali o investiranju u projekte u Srbiji.

Predsednik kompanije SINO-RS Đin Frank Li detaljno je izložio ideju formiranja Investicionog fonda za finansiranje projekata u oblasti saobraćaja, energetike, telekomunikacija, poljoprivrede i izgradnje građevinskih objekata koji bi se realizovali u Srbiji uz podršku Šangajske berze.

Li je naglasio da je Srbija prijateljska zemlja Kini i jedna od važnijih država za realizaciju globalne kinseke inicijative "Pojas i put".

Nikolić i članovi Nacionalnog saveta pozdravili su ideju realizovanja projekata kroz vid javno-privatnog partnerstva, a ne klasičnog načina zaduživanja uz zajedničku konstataciju da je neophodno da se vodi računa o pravnim okvirima koji važe u Srbiji, kao i da je za realizaciju ovakvih projekata značajna podrška i saglasnost dveju država.

Sagovornici su predložili da ministarstva usaglase finansijski efikasan i u skladu sa predloženim vremenskim rokovima najrealniji pilot projekat koji bi predstavljao model za realizaciju ostalih projekata sa kineskim partnerima.

Sastanku sa zvaničnicima iz Šangaja prisustvovali su ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici ministarstava finansija i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво