Koji brendovi su najbolji ambasadori Srbije?

Najuspešniji brendovi i privrednici u 2018. godini, njih 24, ponelo je oznaku "Najbolje iz Srbije". Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su, na osnovu glasova potrošača, mišljenja stručnog žirija i uspešnosti na tržištu, dodelili nagrade onima koji su se u svojoj oblasti pokzali kao najbolji.

Nagrada je posebna po tome što dobitnici imaju pravo da na svoje proizvode stave znak "Najbolje iz Srbije", kao simbol kvaliteta, poverenja potrošača i poslovnih partnera.

U konkurenciji sa velikima, svoje nagrade dobili su i mali. Za oznaku "Najbolje iz Srbije" borila su se i mala poljoprivredna gazdinstva, ali i velike kompanije. Jedan od nagrađenih je i mala firma iza koje stoji 260 godina stara porodična tradicija proizvodnje sremskih proizvoda. 

"Ovo je vetar u leđa nama, malim preduzećima, tako da smo izuzetno zahvalni što smo izabrani", kaže Branislav Ivanović iz kompanije "But & co". 

Od ove godine, nagrađuju se i preduzeća iz IT sektora, ali i startapovi. Jedan takav, pored kvaliteta,  izdvojio se i novim pristupom.

"Inovativnost je broj jedan u našoj kulturi i to smo kroz naše proizvode pokazali potrošačima tako što smo sirov med presovali sa kasijom, malinom i ostalim dodacima i napravili jedan jedinstven proizvod i iz Srbije ga plansirali u svet", objašnjava Darko Mandić iz kompanije "Happy Honey".

Oni proizvodi koji postignu uspeh na svetskom tržištu posebno su važni, ali pored toga je, kažu organizatori, bitno da oni čuvaju ukuse Srbiije, proizvode zdravo i predstave Srbiju u najboljem svetlu.

"I ovim malima ja verujem da predstavlja veliki podstrek da se sa lokalnog uzdignu na nacionalni nivo, a za ove velike još jedna potvrda uspeha i na kraju krajeva i kvaliteta proizvoda", objašnjava ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Predsednik PKS Marko Čadež poručuje "bravo za uspeh".  

"Kažemo bravo za uspeh, odlučnost posebnost, za kvalitet prizvoda i usluga, za efikasno i konkurentno poslovanje. Bravo što negujete tradicionalno i uvodite novo i moderno", kaže Čadež. 

Od 2004. godine kada su prvi put uručena priznanja do danas, više od 340 proizvoda ponelo je oznaku "Najbolje iz Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво