Mirović: Uskoro rebalans budžeta, više novca poljoprivredi

Do kraja iduće sedmice biće završen predlog rebalansa pokrajinskog budžeta, a odluka o rebalasnu bi mogla da bude usvojena između 10. i 15. juna, najavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović. Uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava za projekte u poljoprivredi.

Igor Mirović je najavio da je u junu planirano usvajanje rebalansa pokrajinskog budžeta za 2018. i da će znatna sredstva biti izdvojena za poljoprivredu i njen razvoj.

"Novac ne trošimo uzalud već ga ulažemo u projekte i u razvojne tačke za koje znamo da će novac vratiti u budžet i koje mogu da vrate profit", rekao je Mirović.

Kako je najavio, do kraja iduće sedmice biće završen predlog rebalansa budžeta za 2018. godinu, a odluka o rebalasnu mogla da bude usvojena između 10. i 15. juna.

Mirović je istakao da će rebalansom biti omogućena znatna finansijska sredstva za poljoprivredu.

"Međutim, ima i loših stvari za koje smo svi pomalo odgovorni a to je slaba naknada naplate zakupa poljoprivrednog zemljišta i to ćemo morati da promenimo", rekao je Mirović.

Ugovori lokalnim samoupravama za projekte u poljoprivredi

Predsednik Pokrajinske vlade je uručio ugovore predstavnicima jedinica lokalnih samouprava za projekte u oblasti poljoprivrede za koje je konkurse raspisao Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Mirović je naveo da je u poslednje dve godine fokus Pokrajinske vlade usmeren na privredni i ekonomski razvoj i da se zahvaljujući tome oseća i brži poljoprivredni razvoj.

Naveo je da je pokrajinski budžet od 2016. do danas uvećan za gotovo osam milijardi, te da je Pokrajinska vlada nastojala da novac usmeri na velike razvojne projekte.

"Radimo na velikom broju lokacija kada je u pitanju revitalizacija naše kanalske mreže. Nadam se da ćemo uspeti da stvorimo uslove za navodnjavanje i odvodnjavanje poljoprivrednih površina što je strateški cilj u budućnosti. To ćemo u narednom periodu raditi sa značajnijim sredstvima", rekao je Mirović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво