Ekonomisti: Ukidanje zakona je dobra vest

Fiskalni savet podržava ukidanje privremenih kriznih zakona kojima su smanjene penzije, izjavio je član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov. Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić kaže da će ukidanje zakona najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima.

Nikola Altiparmakov je za Tanjug rekao da je Fiskalni savet još u septembru pozvao na ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija.

"S ozbirom na to da je fiskalna kriza iza nas mi podržavamo ukidanje kriznih mera, a o konkretnim rešenjima moći ćemo da komentarišemo tek kada budemo videli zvaničan nacrt zakona koji nam bude dostavljen", kaže Altiparmakov koji je naveo da ne može da komentariše najavljena povećanja penzija na osnovu izjava.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić kaže da je najavljeno ukidanje Zakona dobra vest koja će naviše značiti penzionerima sa minimalnim primanjima.

Savić kaže da je, koliko je shvatio, vlada je odlučila praktično da suspenduje Zakon o privremenom smanjenju penzija i "da počne da se ponaša na način kako to svi građani, posebno penzioneri, očekuju".

Objašnjava takođe da Vlada ima pravo da poveća penzije u nejednakom procentu, uz napomenu da država ne treba da vodi socijalnu politiku preko visokih penzija tako da se zaustavlja njihov rast, a povećavaju niske penzije, te podseća da je penzija stečeno pravo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво