Antić: Obezbeđeno dalje stabilno snabdevanje ruskim gasom

Isporuke ruskog gasa Srbiji od početka godine šest odsto su veće nego lane, a obezbeđeno je i dalje stabilno snabdevanje, poručio je ministar Akleksandar Antić iz Sankt Peterburga posle razgovora s prvim čovekom "Gasproma" Aleksejom Milerom s kojim se dogovarao i o proširenju skladišta gasa Banatski Dvor.

Na marginama Ekonomskog samita, Aleksandar Antić sastao se i sa generalnim dirktorom "Gaspromnjefta" Aleksandrom Đukovim.

Većinski vlasnik NIS-a zainteresovan je, kaže, za privatizaciju Petrohemije.

"Ono što je dugoročno važno je da su NIS i ‘Gaspromnjeft‘ zaiteresovani za Petrohemiju. O tome ćemo intenzivirati naše razgovore uzimajući u obzir da Petrohemija dobro radi da je u ovom trenutku pozitivna. Ali isto tako za Petrohemiju nam je neophodan strateški partner zbog investicija, pre svega u liniju polupropilena koja treba da obezbedi da Petrohemija dugoročno stabilno posluje u svim ekonomskim uslovima bez obzira na moguće turbulencije vezane za svetsku cenu nafte", rekao je Antić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво