Mihajlović: Gradićemo nove luke, Arapi zainteresovani

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Beogradu je sa predsednikom kompanije "Dubai Port World", sultanom Ahmedom bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Ministarka Mihajlović je najavila u Vladi Srbije, da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija "Dubai Port World" već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.

Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

"U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizvodno od Beča", dodala je Mihajlovićeva.

Kompanija "Dubai Port World" iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.

"Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Kompanija "Dubai Port World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

"Memorandum je prekretnica za prodbuljivanje saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zainteresovani smo za obavljanje srpskog izvoza i uvoza rečnim transportom. Želimo da vodnim saobraćajem povežemo Srbiju sa ostatkom sveta", rekao je sultan Ahmed Bin Sulajem. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво