Brnabić i Srinivasan o budućim planovima "Tafe"

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu "Tafe" Malikom Srinivasan o planovima te kompanije u narednom periodu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Malika Srinivasan je upoznala Anu Brnabić sa planovima i pripremama za proizvodnju unapređenih modela traktora sa Euro 3 motorom, ističući da je prvi takav model već predstavljen na prošlonedeljnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Naglasila je da će kompanija prvenstveno biti fokusirana na proizvodnju mehanizacije namenjenu malim gazdinstvima.

Istakla je da je zainteresovana za saradnju sa Vladom Srbije kako bi se takvim gazdinstvima olakšala kupovina mehanizacije.

Brnabićeva je rekla da je Vlada Srbije već pripremila kreditnu podršku za poljoprivrednike za kupovinu traktora, a da je u planu i Garantni fond za proizvođače voća i povrća za nabavku mehanizacije.

Direktorka kompanije "Tafe" je istakla da kompanija planira i višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Prema njenim rečima, cilj kompanije je da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji, dok bi se po ispunjavanju svih neophodnih uslova izašlo i na tržište Ruske Federacije.

Premijerka je rekla da će Vlada Srbije pružiti svu neophodnu pomoć i podršku rukovodstvu kompanije, kako bi se što lakše realizovali planovi za naredni period.

Kompanija "Tafe" je u aprilu ove godine, za oko 66 miliona dinara, kupila pravno lice, odnosno žig IMT, pogon u Jarkovcu kod Sečnja i tehnološke crteže.

Malika Srinivasan, koja je na Forbsovoj listi 2017. godine zauzela 63. mesto među 100 najbogatijih ljudi u Indiji, do sada je više puta posetila Srbiju.

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво