Brnabićeva i Ruf: Reforme dale rezultate, treba ih nastaviti

Predsednica Vlade Ana Brnabić i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf, saglasili su se da su reforme prethodne tri godine dale dobre rezultate, zbog čega je važno nastaviti strukturne reforme i tokom 2019. godine i tako obezbediti dalji rast BDP-a.

MMF je zadovoljan trendom u srpskoj ekonomiji, kao i time da postoji visok stepen saglasnosti sa Vladom Srbije kada je reč o reformama koje treba sprovesti i u narednom periodu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade rekla je da je prvi kvartal bio izuzetno dobar. 

Brnabićeva je istakla da Vlada nastavlja da radi kao i do sada i da nema prostora za opuštanje, kako bi se postigli željeni rezultati u ovoj godini.

Naglasila je da se razgovara i o planovima za 2019. godinu, jer je cilj Vlade da se postigne održiv i dimamičan ekonomski rast.

Premijerka Brnabić i šef Misije MMF-a Ruf razgovarali su o rastu plata i penzija. 

Predsednica Vlade naglasila je da će se visina novog povećanja razmatrati u skladu sa rastom BDP-a i postignutim ekonomskim rezultatima. 

Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na mapiranje radnih mesta i utvrđivanje koeficijenata zaposlenih, na čemu radi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ruf je istakao da je za MMF novi sistem plata veoma važna reforma i da Vlada Srbije za to ima njihovu punu podršku, kao i da je za realizaciju tog posla neophodna puna saradnja i razmena informacija svih relevantnih institucija.

Brnabićeva je obećala da će se na tom poslu raditi maksimalnom brzinom i da je sada fokus upravo na tome – završetku mapiranja radnih mesta i izrada koeficijenata, za šta je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave već pripremilo nacrt zakona. 

Na sastanku je bilo reči i o važnosti javnih investicija, obezbeđivanju fiskalne stabilnosti, reformi javnih preduzeća i poreskoj politici, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво