Do 2020. prvih 1.578 stanova, cena 500 evra po kvadratu

Stanovi koji će se graditi na osnovu zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti gradiće se u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, a cena će biti najviše 500 evra po kvadratu.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Prvi radovi, po sprovođenju izbora najpovoljnijeg izvođača i nadzora, očekuju se krajem avgusta, i to u Vranju i Nišu, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović povodom razmatranja u parlamentu Predloga zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Kraljevo takođe ima spremnu lokacija za gradnju, dok u Beogradu nije bilo moguće usvojiti planski dokument istovremeno s drugim lokalnim samoupravama zbog održavanja izbora za odbornike gradske skupštine.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Površina ovih stanova kretaće se od maksimalna 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Izgradnja stanova u skladu sa zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti omogućiće da se reši najveći broj nerešenih stambenih potreba zaposlenih u službama bezbednosti koji decenijama nisu uspeli da reše svoje stambeno pitanje i predstavlja javni interes Srbije.

Realizacija projekta izgradnje jeftinih stanova pozitivno će uticati i na rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u oblasti građevinarstva, na upošljavanje domaće građevinske industrije, kao i na povećanje zaposlenosti, s obzirom na to da zakon definiše obavezno učešće domaćih firmi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 15:24)
Dragan [neregistrovani]

Nisu to stanovi od 500e po kvadratu

To su stanovi za koje ce drzava (tj. svi mi gradjani) donirati ostatak do pune cene kvadrata.