Remont završen, pokrenuta proizvodnja u "Petrohemiji"

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji ponovo je pokrenuta posle jednomesečnih remontnih aktivnosti, saopšteno je iz tog preduzeća. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji ponovo je pokrenuta posle jednomesečnih remontnih aktivnosti, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako se precizira u saopštenju, startom fabrika Etilen, a nakon toga i pokretanjem fabrike Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), krajem prošle sedmice je počela proizvodnja robe namenjene prodaji na stranom i domaćem tržištu.

Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške u "HIP-Petrohemiji", kaže da su tokom proteklih mesec dana realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu.

"Uspešno je realizovano nekoliko investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, među kojima su radovi na izmenjivaču toplote T-15 i rezervoaru TK-1101 A u Etilenu, zamena vrha baklje i puštanje u rad alarmno-blokadnog sistema kotlova u ovoj fabrici", precizirao je on.

Rekonstruisan je, kako dodaje, i cevovod bazena za egalizaciju u Fabrici za obradu voda i obavljena sanacija, čišćenje i ostale intervencije na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u i Energetici.

"Završetak remonta u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru očekuje se 25. maja", naveo je Bulajić.

Obnavljanje proizvodnje u "HIP-Petrohemiji" proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine, poručuju iz tog pančevačkog preduzeća.

broj komentara 0 pošalji komentar