Mihajlovićeva i ambasador Egipta o direktnom letu Beograd–Kairo

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ambasador Egipta Amr Alguvejli razgovarali su o saradnji dve zemlje u oblastima saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, a egipatski ambasador je primetio da postoji potreba za uspostavljanjem direktnog leta između Beograda i Kaira.

S obzirom na povećan broj srpskih turista u Egiptu, Amr Alguvejli je rekao da bi direktni letovi bili korisni, te da bi približili "dve važne tačke za povezivanje Balkana i afričkog kontinenta".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture istakla je da postoji otvoren prostor za unapređenje saradnje između dve zemlje upravo u tim oblastima, a imajući u vidu veliki broj projekata koje Srbija realizuje ili planira da realizuje.

Ambasador je podsetio na dugu tradiciju odnosa dve zemlje što smatra dobrom osnovom za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Razgovarano je i o mogućnostima za razmenu iskustava u oblasti vodnog saobraćaja, pre svega kad je reč o turizmu, te o učešću egipatskih građevinskih kompanija na sajamskim manifestacijama u Srbiji.

Mihajlovićeva je ambasadoru kao poklon uručila ćilim, rad žena sa sela, članica Etno-mreže. 

To je, inače, redovna praksa potpredsednice Vlade, koja stranim zvaničnicima s kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale u okviru akcije "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", a koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво