Mihajlovićeva i ambasador Egipta o direktnom letu Beograd–Kairo

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ambasador Egipta Amr Alguvejli razgovarali su o saradnji dve zemlje u oblastima saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, a egipatski ambasador je primetio da postoji potreba za uspostavljanjem direktnog leta između Beograda i Kaira.

S obzirom na povećan broj srpskih turista u Egiptu, Amr Alguvejli je rekao da bi direktni letovi bili korisni, te da bi približili "dve važne tačke za povezivanje Balkana i afričkog kontinenta".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture istakla je da postoji otvoren prostor za unapređenje saradnje između dve zemlje upravo u tim oblastima, a imajući u vidu veliki broj projekata koje Srbija realizuje ili planira da realizuje.

Ambasador je podsetio na dugu tradiciju odnosa dve zemlje što smatra dobrom osnovom za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Razgovarano je i o mogućnostima za razmenu iskustava u oblasti vodnog saobraćaja, pre svega kad je reč o turizmu, te o učešću egipatskih građevinskih kompanija na sajamskim manifestacijama u Srbiji.

Mihajlovićeva je ambasadoru kao poklon uručila ćilim, rad žena sa sela, članica Etno-mreže. 

To je, inače, redovna praksa potpredsednice Vlade, koja stranim zvaničnicima s kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale u okviru akcije "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", a koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.

broj komentara 0 pošalji komentar