Grčki vikend u Beogradu

Uoči letnje sezone, grčki turistički radnici dolaze u Beograd da nas pozovu na obalu nekog od njihova tri mora. Grčki vikend u Beogradu polako postaje tradicionalna manifestacija.

Buzuki, sirtaki, ukusi i mirisi Mediterana na Trgu Republike. Kad zasvira grčka muzika, noge same igraju. Građani Srbije vole Grčku, a i Grci vole da dođu kod nas, najviše za Novu godinu i prvomajske praznike.

"Nama bratska zemlja, pravoslavna zemlja koja nam je pomagala kad nam je bilo najteže. Volim da letujem u Grčkoj, volela bih da živim u Grčkoj. Sve vezano za Grčku meni je fantastično", kažu  posetioci štanda.

Centar Beograda kao veliki plesni podijum. Javni čas sirtakija.

Jorgos Panagopulos iz Turističke regije Istočne Makedonije i Trakije studirao je u Beogradu. Kaže da su ga kolege zvale Joca i da se u Srbiji oseća kao kod kuće.

"Mi smo slični kao narod, volimo se, imamo iste navike, istu veru", priča Jorgos. 

"Grci i Srbi imaju čvrste veze. Volimo vas kao turiste i drago mi je što ste u našoj regiji vi najbrojniji gosti", kaže Nikolau Miltos iz turističke regija Halkidiki.

Oko 900 hiljada turista iz naše zemlje, svake godine letuje u Grčkoj. Grčki vikend u Beogradu je lepa uvertira za dugo, toplo leto pred nama.

Manifestacija traje i sutra od 14 do 22.30 na Trgu Republike. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво